Edit

Várkonyi Edit 
stúdió tulajdonos, Bikram és Barkan jóga oktató 

 

7 éve Bikram jógázom, és még soha ilyen jól nem éreztem magam a testemben, de az  nem jutott eszembe, hogy ezzel a tevékenységgel hivatásszerűen foglalkozzak. Egy hozzám hasonló , lelkes társam ötlete alapján  -  a környezetem és családom teljes meglepetésére – jelentkeztem a 2011. őszi tréningre már azzal a céllal, hogy stúdiót nyitok. Akkor elsősorban a management és gazdasági részét találtam vonzónak, sok ötletem volt, hogy szeretném csinálni. André Zsuzsa, az első magyar Bikram Yoga stúdió tulajdonosa, szinte a saját stúdióm nyitásáig lehetőséget adott, hogy oktatóként is belekóstoljak ebbe a számomra teljesen ismeretlen világba.

Az első hónapok nehézségei után, ma már nagyon élvezem a tanítást.  Most, hogy egyre többet olvasok, tanulok a jógáról, az anatómiáról, rájöttem, hogy több élet is kevés lenne ahhoz, hogy bármely jóga irányzatnak mesterévé váljak. Így aztán teli a naptáram a hátralevő éveimre. 

Eddig 7-10 évente kezdtem valami teljesen új tevékenységet, de mindig volt valami köze az eredeti végzettségemhez.

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végeztem közgazdászként. A Hungexponál kezdtem, majd bő egy évtizedig banki felső vezetőként dolgoztam három pénzintézetnél. Az utóbbi években executive coach vagyok, ami jól megfér a jógával. Sőt meggyőződésem, hogy ügyfeleim fejlődését pozitívan befolyásolná egy Bikram Yogával kombinált folyamat. Férjem teljes támogatását élvezem mindaddig, amíg szóba nem kerül az ő első Bikram Yoga órája. Nála jobban valószínűleg csak Mala a Shar Pei állna ellen… 

A lányom a stúdió kreatív vezetője …. aki a korábbiakban előzékenyen meghagyta a helyet a vendégeknek, de remélem Újpesten állandó vendég lesz.