Miért jógázzunk?

Miért jógázzunk?

Miért jógázzunk?

 

A jóga egyre elfogadottabbá válik itthon is. Több jóga fajtát gyakorolhatunk, és a legtöbb inkább a test karbantartását célozza.

Ennek oka, hogy Magyarországon a jóga is a szabadidő/sport zsebbe tartozik, és nem csak a SZÉP kártya esetében.

jövöbelát

 

A belső egyensúly helyreállítása céljából seregnyi (botcsinálta) coach, életmód tréner és jövőbe, vagy múltba látó ’segítő’ áll rendelkezésre közepes összegért.

Újra és újra elcsodálkozom, hogy vannak ügyfeleik! A saját magunkba történő kutakodás, a saját magunk által kialakított nehéz helyzetek felismerése, majd saját hibáink elismerése, életmódunk megváltoztatása helyett egyszerűbb kifizetni nem kevés pénzt, eltölteni nem kevés időt valami teljesen értelmetlen, és az esetek meghatározó részében mindenféle eredményt nélkülöző szeánszokon, megnyugodva, hogy a „szakember” majd segít…..ha nem is azonnal, de majd biztos jobb lesz már a jövő hónapban. És ez így megy….sokáig, mert kényelmes. Majd egyiket a másikra cserélik, és marad minden a régiben.

 

Jógáról akartam beszélni, de fentiek kikívánkoztak belőlem.

Aki eljön a Bikram Yoga Újpest stúdióba és ráérez a hot yoga ízére, jó eséllyel tudja a belső gondjait is hatékonyan a kezébe venni, mert a jóga teremben sokan lesznek ugyan körülötte, de minden feladatot egyedül kell megoldani.

Olyan ember néz vissza a tükörből, aki hasonlít ugyan arra az emberre aki igazából ő maga, vagy mégsem?

A külvilág magabiztosnak, jól öltözöttnek, hatékonynak, döntésképesnek, lazának ismeri.

 

kep2.arnyek

 

Hónapokig tartott, mire rászánta magát, hogy eljöjjön bikram jógázni – mondván a jóga nem komoly embernek való, mert a komoly ember maratont fut, fallabdázik, és különféle új sportokat űz, amitől akár 20 perc alatt is le lehet fogyni, vonzó vállakat és popsikat lehet formálni, nem megy tönkre a frizurája, tele van a hely jó nőkkel és pasikkal és a smink sem folyik el.

Erről ugyan nem beszél, de sokat fáj a háta, már egyik nadrágot sem tudja begombolni, újra cigizik – de csak otthon – mert mostanában állandóan feszült, és valakitől hallotta, hogy a Bikram Yoga sokat segít a fizikai és lelki gondok megoldásában.

Az első benyomás a jóga stúdióba érkezés után nem olyan rossz, mert nincs egyetlen füstölő mellett üldögélő, hamutól szürke, lábait a nyakába tekerő jógi sem a recepción és teljesen normális, vidám nők és férfiak érkeznek egymást ismerősként üdvözölve.

Az első erőpróba a belépés a jóga terembe. Meleg van és a tükörben ott a (fél)meztelen igazság.  Folyt.köv.