Jóga januárban

Jóga januárban

Jóga januárban

január1

Január a fogadalmak hónapja…és a méregtelenítésé.

Január első napján azonnal aktuálissá válik a méregtelenítés. Megszabadulni az ünnepek alatt folyadék vagy szilárd formában bevitt „káros anyagoktól”.

Bikram Yoga ilyenkor új értelmet nyer és nem is alaptalanul.

A Bikram Yoga Újpest egyébként azért van nyitva az év végi ünnepek idején is, mert ilyenkor többet eszünk, iszunk, így érdemes időt szakítani egy-egy jóga órára, hogy lazuljon a nyomás az emésztőrendszerben. Szerencsére sok vendégünk gondolja így. A karácsonyi jóga órák után gyakran elhangzik: de jó, hogy lejöttem, sokkal könnyebbnek érzem magam. Már nem érzem a köveket a hasamban, pedig azt hittem az óra elején, hogy nem tudok majd megmozdulni.

január1naptár

 

Január elsején ajánlom a délben kezdődő Bikram Yoga órát, vagy ha az korainak tűnik, legyen az esti óra!  Bármi is történt az éjszaka, a jóga csodákat tesz.

Egyrészt sok vizet iszol már a jóga óra előtt is – ez alapfeltétel – alatta is, és közben kiizzadod a nyomokban még fellelhető alkoholt.

A jóga óra során intenzívebben működik a nyirokrendszer, ami segít a méregtelenítésben és gyorsítja a szervezet regenerálódását.

Lehet, hogy nem lesznek tökéletesek az egyensúly gyakorlatok, de próbáld meg.

Koncentrálj egy pontra a tükörben! Micsoda sikerélmény lesz, ha sikerül! Már az év első jóga óráján meg tudod csinálni azt a gyakorlatot, ami a múlt évben még nem sikerült! Nem hiszed el, mennyire motiváló!

Úgy érzed, nem engedelmeskedik a tested és fáradt vagy belül. Ez a legjobb alkalom arra, hogy add át magad, engedd el a görcseidet és tedd, amit az oktató mondd. Érezd meg, milyen a vezetett meditáció – amikor ellazulsz és teszed, amit mondanak neked. Ne kontrolláld folyton a mozdulataid, ne legyen prekoncepciód, hogy mi az a jóga gyakorlat, amit eddig sose tudtál megcsinálni és mindig …pont itt szoktál kiesni belőle. Hidd el, hogy meg tudod csinálni!

Az egyik leggyakoribb januári fogadalom: ebben az évben rendszeresen fogok mozogni.

Helyes! Amennyiben a Bikram Yogát választod, és még februárban is hű akarsz lenni önmagadhoz, ajánlom a következő módszert: nézd meg a jóga stúdió órarendjét és válassz ki minimum kettő, de inkább három órát egy héten, amire el akarsz jönni. Vegyél egy havi bérletet. Alakítsd úgy a programod, hogy ez a három óra mindig beleférjen. Egészséges test, kiegyensúlyozottság és egy remek társaság lesz a jutalmad.

Sok sikert az Új Évben! Szeretettel várlak. Namaste.

buék